Logo CrazyGames.nl
Controller gedetecteerd
Ontdek onze games die compatibel zijn met controllers

Slither.io

Beoordeling:
8,8
(821.362 stemmen)
Gepubliceerd:
april 2016
Technologie:
HTML5
Platformen:
Browser (desktop, mobile, tablet), App Store(iOS, Android)
Classificatie:
Wiki pagina's:

Slither.io is een populair .io-slangenspel. Je moet je slang laten groeien door veel kleurige bollen te consumeren in een gigantische multiplayer-arena. Vermijd andere slangen om te voorkomen dat ze slangenvoer worden, of schakel andere spelers uit door ze te dwingen tegen je aan te botsen.

Hoe speel je Slither

Houd je van slangen? Het is nog steeds prima als je niet van ze houd, want deze slangen vormen geen bedreiging voor je. Maar de spelers die de slangen besturen vormen dat wel... Ze zullen proberen je te pakken te krijgen. Geniet van deze draai aan het klassieke slangengenre met Slither.io!

Net als het klassieke spel Snake dat tientallen jaren beschikbaar was op mobiele telefoons en computers, groei je door kleine korrels te eten. Maar Slither.io introduceert een multiplayer-element dat het speelveld volledig verandert.

Eet en groei

De gloeiende bollen zijn je sleutel tot levensonderhoud. Door ze op te eten, vergroot je de grootte van de slang en krijg je meer energie om te stimuleren. Hoe groter de slang, hoe groter je kans om andere slangen te vangen

Je begint het spel klein, dus probeer niet de grote jongens aan te pakken totdat je krachtiger bent geworden. Werk aan de strategie van eten en vermijden totdat je genoeg grootte hebt gekregen om kleinere slangen aan te kunnen.

Verhoog je snelheid

Boost is een belangrijke functie, maar het gaat ten koste van je maat. Deze methode kan worden gebruikt als je tegen slangen racet, als je eenmaal de perfecte plek in de buurt van het hoofd van de tegenstander hebt, maak dan een plotselinge snede om het te elimineren. Gebruik de boost verstandig om ervoor te zorgen dat je maximale waarde eruit krijgt.

Speciale lichtbollen

Naast de reguliere lichtbollen die overal op de kaart verkrijgbaar zijn, zijn er twee speciale lichtbollen. Wanneer een slang sterft, laten ze al hun gloeiende bollen vallen. Hoe groter de slang die valt, hoe overvloediger de oogst. Als je deze bollen vroeg vindt, kan je slang snel groeien.

De andere speciale bollen zijn af en toe te vinden in de arena. Deze zwevende bollen zullen wegrennen als je ze achtervolgt, maar het is meer waard dan de gemiddelde stippen in de buurt, dus het kan de moeite waard zijn om na te jagen.

Andere slangen vangen

Als je eenmaal voldoende grootte hebt bereikt, kun je rond kleinere slangen cirkelen, ze vangen en je grip verstevigen, net zoals een gewone slang zou doen. Als je maat gigantisch wordt, kun je zelfs een groot aantal kleine slangen vangen, wat leidt tot hun onvermijdelijke ondergang en meer voedsel voor jou!

Vergelijkbare spellen

Er zijn andere spellen die vergelijkbaar zijn met Slither.io, en het komt neer op voorkeur welke spellen je het leukst vindt. Bekijk enkele van de andere snake .io-spellen:

Worms Zone - dezelfde spelmechanica met een ander gevoel, graphics en unieke functies.

Paper.io 2 - een unieke draai aan Snake, waarbij het territorium wordt uitgebreid in plaats van een worm of slang te laten groeien!

Powerline.io - klassieke mechanica van het snake spel, maar je speelt als een lijn van elektriciteit die groter wordt.

Functies

 • Versier je worm met een van de 12 verschillende skins
 • Rauwe, competitieve gameplay met verschillende speelstijlen
 • Met miljoenen spelers over de hele wereld is er geen gebrek aan wedstrijden
 • Kleurrijke neon-graphics brengen je slang tot leven

Platformen

Slither.io is beschikbaar via een webbrowser, Android en iOS.

Ontwikkelaar

Slither.io is ontwikkeld door Steve Howse, een 32-jarige ontwikkelaar uit Michigan die eerder Circle Push en Flappy 2048 Extreme had ontwikkeld. Zijn bedrijf is Lowtech Studios.

Datum van publicatie

maart 2016

Instructies

Muis: Beweeg je cursor om de richting van je slang te controleren. Klik om op volledige snelheid te gaan.

Toetsenbord: Slangen kunnen ook worden bediend met behulp van de pijltjestoetsen:

 • pijltjestoets OMHOOG om full speed te gaan
 • pijltjestoets LINKS om naar links te gaan
 • pijltjestoets RECHTS om naar rechts te gaan

Het is het beste om de full-screen modus te gebruiken wanneer je de pijltjestoetsen gebruikt om ongewenst scrollen te voorkomen. Dit doe je met behulp van de knop aan de rechterkant onder het spel.

FAQ

Hoe speel je Slither.io?

 1. Ga naar crazygames.nl en selecteer Slither.io.
 2. Kies een nickname en klik op Play.
 3. Bestuur je slang met de muis of door te slepen.

Hoe word je de grootste slang in Slither.io?

 • Eet en groei
 • Pak de speciale bollen
 • Gebruik snelheidsboosts om je vijanden te tackelen
 • Omcirkel kleinere slangen en eet ze om te groeien

Hoe speel je Slither met vrienden?

Het is niet mogelijk om Slither met vrienden te spelen zonder eerst aanvullende software te installeren. Deze software is niet officieel en raden wij dan ook niet aan.

Wie heeft Slither gemaakt?

Slither.io werd ontwikkeld door Steve Howse, een 32-jarige ontwikkelaar uit Michigan. Zijn bedrijf heet Lowtech Studios.

Video van het spel

Apple Store LogoGoogle Play Logo