Colonist.io

439
beoordelingen
7,8

Colonist.io is een gratis online bordspel geïnspireerd op Kolonisten van Catan. Kruip in de huid van een kolonist en bouw je beschaving op door je territorium uit te breiden, goederen te verhandelen en een leger op te bouwen. Zet een spel op met vrienden en bouw je rijk op!

Hoe te spelen

Beginnen

Als je weet hoe je Catan moet spelen, zul je ook begrijpen hoe je Kolonist moet spelen.

Voor beginners biedt de game uitgebreide instructies en een tutorial-modus om aan de slag te gaan. De tutorial-modus is gemakkelijk te volgen en bevat zachte AI-tegenstanders.

De basisregels van Colonist.io

Als je de dobbelsteen gooit, krijg je de grondstof met het bijbehorende nummer op de kaart. Je kunt de middelen gebruiken om nederzettingen, steden, wegen en ontwikkelingskaarten te bouwen. De ontwikkelingskaarten geven je ridders die je leger bouwen en tegenstanders beroven. Als je een belangrijke kaart mist, kun je ruilen met andere spelers en de bank. Door nederzettingen bij de haven te bouwen, krijg je een betere handelsovereenkomst in de aangeboden bron.

Het einddoel van Colonist.io is om 10 overwinningspunten te behalen. Je kunt dit bereiken met het aantal nederzettingen, steden, langste wegen, grootste legers en OP-kaarten. Onthoud dat!

Meer spellen zoals deze

Colonist IO geeft je de mogelijkheid om een spel in Catan-stijl online te spelen in je webbrowser. Bekijk onze collectie bordspellen als je meer wilt spelen bordspellen online. Er zijn veel klassieke titels, waaronder: Snakes and ladders, Ludo, en Guess Who. Blader door de volledige lijst voor meer.

Datum van publicatie

December 2017 als Katan.io. De game is sinds augustus 2019 omgedoopt tot Colonist.io.

Functies

  • Speel in realtime met bots of andere spelers
  • 2 tot 4 spelers per spel
  • Mooie en schone interface
  • Productie en handel in hulpbronnen

Platform

Webbrowser (desktop en mobiel)

Walkthrough

Besturing

Druk op de linkermuisknop om te spelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie