Logo CrazyGames.nl
Controller gedetecteerd
Ontdek onze games die compatibel zijn met controllers

Free Tetris

Beoordeling:
8,3
(2.411 stemmen)
Technologie:
Flash (emulated)
Platform:
Browser (desktop-only)
Classificatie:

Tetris is een legendarisch puzzelspel. Het was een van de eerste tegel-matching-spellen op de markt. Free Tetris blijft trouw aan de originele Tetris, met behoud van de eenvoudige maar verslavende gameplay-stijl. Plaats de stukken correct om rijen te vernietigen - de snelheid neemt toe naarmate je verder komt!

Tetris-tips

Gratis Tetris is een bedrieglijk lastig spel. Wil je weten hoe je beter kunt spelen? Hier zijn enkele basistips om je spel te verbeteren.

Tip #1 - Visualiseer rotaties. Je hebt misschien al gemerkt dat het roteren van blokken een essentieel onderdeel van het spel zijn dat je helpt visualiseren waar het blok zal vallen.

Tip #2 - Speel zo plat mogelijk. Probeer horizontale rijen met stukken te maken om je de meeste kansen te geven om stukken neer te leggen en rijen te vernietigen. Stapel nooit blokken hoger dan twee stukken en maak nooit een gat van meer dan twee blokken diep. Er is maar één stuk dat een gat kan vullen dat dieper is dan twee blokken.

Tip #3 - Kijk vooruit. Free Tetris laat je het volgende stuk rechtsboven zien. Als je eenmaal gewend bent aan het spelen van het spel, moet je nadenken over wat je met het volgende stuk gaat doen als je het huidige stuk laat vallen.

Tip #4 - Denk snel. Het belangrijkste is snel denken in Free Tetris, ook al leidt dit niet altijd tot de beste beslissingen. Het spel wordt alleen maar sneller naarmate je meer lijnen verwijdert.

Over gratis Tetris

Gratis Tetris komt qua gameplay dicht in de buurt van de originele Tetris-ervaring. Je verhoogt eenvoudig je lijnen en haalt een hogere score om naar de snellere niveaus te gaan. Kleurrijke blokken helpen je om stukken te identificeren en te onderscheiden, waardoor het gemakkelijker wordt om blokken te identificeren en vooruit te denken.

De erfenis van Tetris

De Russische software-engineer Alexey Pajitnov creëerde Tetris in 1984. Het was een van de eerste tegel-matching-games op de markt en beïnvloedde nieuwere genres zoals bubbelschieters. Later werd het een van de beste vroege videogames. Doorheen zijn geschiedenis en de talloze variaties die uit het spel voortkwamen, behouden de originele spellen nog steeds hun positie als de belangrijkste.

Tetris is ook het onderwerp geweest van wetenschappelijk onderzoek en heeft invloed gehad op gebieden als computertheorie en cognitieve psychologie. De term "Tetris-effect" wordt gebruikt om de visuele verschijnselen te beschrijven die kunnen optreden na het spelen van te veel videogames.

Platformen

Webbrowser (oorspronkelijk Flash, nu HTML5)

Besturing

Draai de blokken met de pijltjestoetsen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie