Logo CrazyGames.nl
Controller gedetecteerd
Ontdek onze games die compatibel zijn met controllers

2048

Beoordeling:
8,2
(8.480 stemmen)
Gepubliceerd:
december 2019
Technologie:
HTML5
Platform:
Browser (desktop, mobile, tablet)
Classificatie:
Wiki pagina's:

2048 is een schuifpuzzelspel voor één speler, ontwikkeld door Gabriele Cirulli. Voeg tegels met dezelfde macht van 2 samen om de totale som te krijgen. Het doel is om op deze manier tegels te blijven samenvoegen tot je 2048 hebt bereikt!

Hoe te spelen

Gebruik je pijltjestoetsen om alle tegels in de aangegeven richting te bewegen. Telkens als je beweegt, komt er weer een 2 in het spel. Als twee tegels met hetzelfde nummer elkaar raken, versmelten ze tot één. Blijf de tegels rondschuiven totdat je je hoogste score hebt bereikt. Denk goed na over je bewegingen, want het bord blijft zich bij elke beweging vullen!

Tips en trucs

Richt je op de rand van het rooster. Je wilt dat het hoogste getal in een mooie hoek ligt, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Blijf de grotere getallen rond die hoek maken, zodat je ze kunt combineren als ze overeenkomen. Als je eindigt met de hogere getallen naar het midden, kun je snel verdwalen met ontoegankelijke getallen en zul je uiteindelijk een nieuw spel moeten beginnen.

Wat is 2048?

2048 is een open-source puzzelspel met wiskunde elementen. Het spel veroverde de wereld in maart 2014 toen het werd uitgebracht en verraste de ontwikkelaar die het in een weekend maakte.

Sindsdien zijn er vele variaties gemaakt en verspreid dankzij het open-source project. Het 2048 spel op deze pagina is het origineel, maar je kunt hieronder meer versies vinden.

Andere versies van 2048

Bekijk onze 2048 spellen voor meer versies van deze webklassieker! Je kunt een unieke versie van 2048 online spelen in Cube 2048.io, of speel de beroemde bakkerijvariant van het origineel in 2048 Cupcakes.

Ontwikkelaar

Gabriele Cirulli maakte 2048. Het is gebaseerd op 1024 van Veewo Studio en lijkt conceptueel op Threes van Asher Vollmer.

Verschijningsdatum

Maart 2014

Platforms

Dit spel met puzzelende tegels is beschikbaar in de browser en werkt op elk apparaat (inclusief iOS en Android smartphones).

Besturing

Je kunt de tegels verplaatsen met de pijltjestoetsen of door te vegen.

FAQ

Wat is 2048?

2048 is een open-source puzzelspel met wiskunde-elementen, waarbij spelers numerieke tegels over een rooster schuiven om grotere getallen te maken.

Tips en trucs

  • Richt je op de rand van het raster. Je wilt dat het hoogste getal in een mooie hoek ligt zodat je er gemakkelijk bij kunt.
  • Blijf de grotere getallen rond die hoek maken zodat je ze kunt combineren als ze overeenkomen.
  • Als je de hogere getallen in het midden plaatst, raak je snel de weg kwijt met ontoegankelijke getallen en moet je uiteindelijk een nieuw spel beginnen.

Video van het spel

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie